Støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten. Åpningstider: Ons - søndag 12 - 16. ​Rådhusgata 19, ​Anatomigården 0158, Oslo

16.12.21-02.2022

Oslo City presenterer ERGI

16. desember 2021 — 2. januar 2022

ERGI PRESENTS

Åpning 16. desember kl.18:00
Åpningstider i julen 2021: 

28.12 – 30.12 2021, kl. 12 – 16
02.01 – 2022, kl. 12 – 16

Ergi presents er den første fysiske utstillingen av den skeive, digitale kunstplattformen Ergi, med originale, fysiske installasjoner av de fem kunstnerne som har skapt prosjekter for domenet Ergi.xyz i 2020-21.

Utstillingen på BOA markerer Ergis første programår ved å skape et fysisk møte av de ulike skeive stemmene og unge kunstnerskapene basert i Norge og Norden som har deltatt med solopresentasjoner og i gruppeutstillinger. Prosjektene og kunstnerskapene deler en interesse i alternative former for representasjon, felleskap, og rom for omtanke.

Originale installasjoner og verk av kunstnerne Christa Barlinn Korvald, Hamid Waheed, Jakob Sitter, Karin Keisu og Josse Thuresson vises sammen med utdrag av gruppeutstillingene Fittefest/Fittfäst/Fissefest og Klubb Ergi, initiert av prosjektgruppen i anledning den internasjonale kvinnedagen 8. mars og de skandinaviske Pride-månedene (juni-september) 2021.

Uttenkt allerede før pandemien inntraff, ønsker Ergi som plattform i en bredere forstand å skape rom for nye felleskap og diskusjoner rundt presset og prekariteten som ofte preger unge og skeive kunstnerskap, spesielt i lys av den økende synligheten og institusjonaliseringen av skeive kunstnerskap, historie og tematikk.

Vi håper at denne utstillingen blir et rom og møtested for alternative former for omtanke og samvær i en av årets mest normative høytider. Utstillingen er åpen mellom kl.12:00-16:00 17. til 21. desember 2021, samt 2. januar 2022, og i deler av romjulen.

Sjekk Oslo City og Ergi sine sosiale medier (@ergi_4ever/@oslocity2021) for oppdatert informasjon.

CHRISTA BARLINN KORVALD (f.1994, Oslo)
ROM 1

Verket til Christa Barlinn Korvald er inspirert av hennes nye prosjekt Norsk-porno.no, i samarbeid med Herman Breda Enkerud.

To nakne skikkelser som lener seg tilbake i naturen ved siden av et bål. Alice og Hur nyter hverandre i en sårt tiltrengt pause fra verdens ulumskheter og byens race. Naturens frodige goder og det knitrende bålets varmende solstråler brer seg ut over hender, kropp og tunge når Alice og Hur trenger inn i hverandre mellom grantrær, busker og skogstjern. Hvem de er og hvordan de kom hit er ikke like viktig som handlingen av uhemmet, gjensidig lyst og fortrolighet de er engasjert i, rett foran våre blotte øyne! Skam har ingen plass i naturen, naturligvis.

Om kunstneren
Christa Barlinn Korvald (@kikachrista) er en kunstner, illustratør, grafisk designer og filmskaper basert i Oslo, Norge. Hun arbeider kunstnerisk og politisk med saker som klima og (den manglende) representasjonen i kunst og offentlige rom. Sammen med Maria Refsland hadde hun den første separatutstillingen på Ergi-domenet november 2020. Besøk www.christa.no for å se mer!

JAKOB SITTER (f.1998, Trondheim)
ROM 1

Det skulpturelle verket til Jakob Sitter er basert på hans prosjekt West Hollywood som ble vist på domenet Ergi.xyz april-juni 2021.

Prosjektet West Hollywood tar utgangspunkt i et skeivt nettsamfunn ved samme navn som oppsto på plattformen ‘GeoCities’, lansert i 1994. I utstillingsperioden på ble prosjektet vekket til live gjennom bruk av en kunstig intelligens, trent på tekst- og arkivmateriale fra opprinnelige ‘GeoCities’. I Sitters verk på BOA fortsetter denne kunstige intelligensen å figurere og vil produsere unike tekster til hver individuelle besøkende. WestHollywood-siden kan fortsatt besøkes via QR-koden på kvitteringen som produseres til hver enkelt besøkende.

 

Om kunstneren
Jakob Sitter (@jakobsitter) er en kunstner basert i Hamburg hvor han studerer tidsbaserte media ved HFBK (Kunsthøyskolen i Hamburg). I sitt arbeid utforsker han krysningsfeltene mellom samfunn og teknologi, data og maktstrukturer i et digitalt landskap. Hans arbeid kombinerer ulike media i ulike installasjons-situasjoner, ofte forankret i Sitters fascinasjon for grensesnitt og branding.

KARIN KEISU (f.1995, Tornedalen) & JOSSE THURESSON (f.1992, Stockholm)

ROM 2

For Ergi presents viser den Stockholms-baserte kunstnerduoen Karin Keisu og Josse Thuresson en stedsspesifikk installasjon basert på deres verk Caring is Fundamental, som vises på Ergi-domenet november-desember 2021, og Ravishing Beauty Salon, et prosjekt som opprinnelig ble vist på Seilduken 2 i Oslo i 2020.

Installasjonen er et møte mellom en intergalaktisk verden og en skeiv skjønnhetssalong som oppfordrer til nye former for radikal omsorg for å utforske sine og andres begjær.

Om kunstnerne
Karin Keisu (@_____keisu) og Josse Thuresson (@josse.thuresson) har jobbet sammen siden 2018. Prosjektene deres tar form av tekst, film, performance, digitale installasjoner og kuratering. De tar for seg språkpolitikk, skeiv tid og styrken ved å være på marginene. De er utdannet ved Konstfack University of Arts, Crafts and Design, Kunstakademiet i Oslo, og Fine Arts Wien.

HAMID WAHEED (f.1995, Oslo, NO)
ROM 3

Hamid Waheed produserte prosjektet Areoles for Ergi-domenet i januar-mars 2021. For utstillingen på BOA viser han videoinstallasjonen History Is a Black Circle, en eksperimentell science fiction essay-film som “reiser gjennom tid og skeive kropper og det sorte i det hele”.

Om kunstneren

Hamid Waheed (@hamid_otter) er en filmskaper og billedkunstner som bruker bevegelige bilder, i tillegg til å skrive og opptre. Arbeidene hans legger ofte vekt på karakterisering, dramaturgi og skeive ønsker som metoder for å undersøke psykososiale strukturer, gruble over tid som går, vold og død. Han er også interessert i historie og materialiteten til arkiverte data. Waheed har presentert verk en rekke steder, blant annet Kunstnernes Hus Kino (Oslo), Nikolaj Kunsthal (København) og Rencontres Internationales 2020 Paris. Han er også en del av kuratorkollektivet HÆRK og har en BFA i bevegelige bilder fra Nordland kunst- og filmhøgskole. Han tar for tiden en MFA ved Kunsthøgskolen i Oslo

KLUBB ERGI
ROM 1

På tre skjermer i rom 1 vises utdrag av gruppeutstillingen Klubb Ergi, vist på domenet i de skandinaviske Pride-månedene juni-september 2021.

Medvirkende i Klubb Ergi som vist på BOA er:

DANMARK+ISLAND: Andreas Haglund / Ba Bladh / Elísabet Birta Sveinsdóttir / Emil Grüner / Felix Thorsen Katzenelson / Filip Vest / Gógó Starr / Maj Mokaj & Proxy / Sigrid Lerche / Snorre Elvin / UNISON

NORGE: GUTTA / Jinbin Chen & Jasper Siverts / Kamil Kak / Lykourgos Porfyris / Matklubben Yummi (Amalie Holthen, Andrea Conradsen, Anna Näumann, Christine Jæger, Matias Frøysaa, Olga Gry Becker, Rurik Sjösten + Thor og Joakim) / Mia Maria Norum Robsahm / Princessilicious (Cassie Brødskive, Elisa Fierce, Elektra Puzzz, Nabi Yeon Geisha) / Steve C. Iversen

SVERIGE+FINLAND: Ada Kästel & Jussi Jailheart / Antiffa Vänsterfitta / Rasmus Dominika Rosgaard / Elisabeth Radhe / George Chamoun / Klara Ström / Luki Essender / Sixten Sandra Österberg / Tim Høibjerg

Spesialtilpassede metallstativ for hver skjerm er produsert av Mariusz Maslanka.

 

FITTEFEST/FITTFÄST/FISSEFEST
KONTORET

Til den internasjonale kvinnedagen 8. mars 2021 produserte Ergi sin første gruppeutstilling i form av videoprosjektet Fittefest/Fittfäst/Fissefest.

Medvirkende: Ane Barstad Solvang / Anette Gellein / Caroline Uglestad Elnæs / Christa B. Korvald / Christine Dahlerup / Dagmar Didrichson / Esra Duzen / Fittefabrikken / GUTTA / Jussi Jailheart / Karmaklubb / Mina Alette Høvik / Moeisha Aden / Ninni Nyhus / Selma Håndstad / Steve C. Iversen. Sammenklippet av Marin Håskjold for prosjektgruppen.

 

LIVE PROGRAM

LIVE PROGRAM

Til utstillingen har Ergi også invitert kunstnere og samarbeidspartnere fra det siste året til å performe og co-hoste tre ulike arrangement.

Til åpningen 16. desember opptrer kunstnerne Niels Munk Plum (DK) og Cara Lien (NO). På årets nest siste dag 30. desember co-hoster forfatter og skribent for BLIKK Caroline Uglestad Elnæs (NO) en litterær salong og open mic. På utstillingens siste åpningsdag søndag 2. januar co-hoster danser og koreograf Louis Schou-Hansen (DK) en queer lesesirkel.

Mer og oppdatert informasjon om arrangementene finnes på en egen utskrift og på Ergi og Oslo City sine sosiale medier.

Ergi presents er en produsert på invitasjon fra og i samarbeid med satellittprogrammet Oslo City, programmert og kuratert av Hedda Grevle Ottesen. Daglig leder for BOA er Line Fasteraune. 

Utstillingen er produsert med støtte fra Oslo City gitt av Kulturrådet og støtte Ergi har mottatt til sitt program i 2020-21 fra Stiftelsen Fritt Ord. Takk til BOA, Fotogalleriet, Kunstnernes Hus, K4, Praksis og Podium for lån av teknisk utstyr.

Plakat og grafisk design av Herman Breda Enkerud.

Teknisk assistanse, montering og metallrammer ved Mariusz Maslanka. 

Ergi er grunnlagt og drevet av en prosjektgruppe som består av Herman Breda Enkerud, Una Mathiesen Gjerde, Marin Håskjold, Bendik Johann Kroken, Håkon Lillegraven, og Niels Munk Plum.

Ergi presents er kuratert av Håkon Lillegraven på vegne av prosjektgruppen.

 

Oslo City er BOAs satellittprogram for 2021 og 2022, der eksterne aktører inviteres til å kuratere korte arrangementer i BOAs lokaler. Initiativet ser mot det subkulturelle og tverrfaglige kunstmiljøet i Oslo, og målsettingen er å gi allmennheten innblikk i politiske tanker og ideer som preger det unge kunst- og kulturfeltet i Oslo i dag. Oslo City er initiert av Hedda Grevle Ottesen, og støttet av Kulturrådet, Kulturetaten og Fritt ord

Åpningstider
Ons – søndag
12 – 16

Adresse
​Rådhusgata 19 ​
Anatomigården 0158
Oslo

Kontakt
E-post: post@b-oa.no
Tlf. 41 313 190

BOA er støttet av Norsk Kulturråd og  Oslo kommune Kulturetaten

BOA – Billedkunstnerne i Oslo og Akershus © 2021.  Nettside av Medienor AS