Støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten. Åpningstider: Ons - søndag 12 - 16. ​Rådhusgata 19, ​Anatomigården 0158, Oslo

Oslo City er BOAs satellittprogram for 2021 og 2022, der eksterne aktører inviteres til å kuratere korte arrangementer i BOAs lokaler. Initiativet ser mot det subkulturelle og tverrfaglige kunstmiljøet i Oslo, og målsettingen er å gi allmennheten innblikk i politiske tanker og ideer som preger det unge kunst- og kulturfeltet i Oslo i dag. Oslo City er initiert av Hedda Grevle Ottesen, og støttet av Kulturrådet, Kulturetaten og Fritt ord.

Tidligere satellitter

STRUKTURA.time

23.juli – 1.august 2021

STRUKTURA er et uavhengig kunstprosjekt initiert og utviklet av den oslobaserte kunstneren og kuratoren Lesia Vasylchenko. Det er et tverrfaglig initiativ, med forskning og praksis innen visuell kunst, mediearkeologi, litteratur og filosofi.På BOA har Valyschenko kuratert en ny utstilling med installasjon, foto og performance, samt oppstart av en lesesirkel som har en varighet utover utstillingsperioden på BOA. 

Med:

Yu Shuk Pui BobbyKornelia Remø KlokkJassem HindiMagnus Bache SønstebyMargaret Abeshu Tim HøibjergNikhil Vettukattil Camilla Edström Ödemark– Les mer om utstillingen på BOA https://struktura-time.com

Witchmag

TOTAL PLANET REFRESHMENT!
4 – 20. juni 2021

Witchmag er en kunstfanzine produsert av Astrid Lillo (1986) Det første nummeret av Witchmag ble utgitt våren 2014, og siden den tid har fanzinen utviklet seg til å bli en etablert undergrunnsplattform for den unge kunstscenen i Oslo, spesielt i det elektroniske musikkmiljøet. Så langt har det blitt utgitt fem nummer av Witchmag, tidligere slippfester har vært arrangert blant annet på Kafe Hærverk og Mir. Hvert nummer består av ulike kunstneriske bidrag løst basert på et bestemt tema, som ofte har utforskende og leken inngang til noe esoterisk eller mystisk. Aktuelt tema for utstillingen i BOAs lokaler i juni er portaler og her har Lillo invitert flere kunstnere til en større utstilling. De deltagende kunstnerne er: Sindre Røysland Karlsvik, Pernille Myrvold, Imri Adam Beck, Svein Eldøy, Dora Dorky, Olga Nikonova, Ulrik Dybvig, Sunniva Dybvig, Dahir Doni, Hedda Grevle Ottesen og Astrid Lillo.


TINGENES TUNGE

30.04-23.05.2021
15 Avgangselever fra Prosjektskolen ​viser arbeider i festsalen under Oslo Kunstforening i Rådhusgata 19.

Bjarne Melgaard x Gateavisa = ​Cute but not that cute

23.10 –25.10 2020 På BOA – Billedkunstnere i Oslo og Akershus

Gateavisa feirer 50 år, og i anledning utgave nummer 200 har publikasjonen inngått et samarbeid med Bjarne Melgaard om å lage en tegneserie. Den vil være Melgaards første, og er helt unik i hans kunstnerskap. Tematisk tar den for seg homopolitikk, kapitalkritkk, angst, paranoia, koronaviruset, narkotikamisbruk, seksualitet, hedonisme samt korrupsjon i den internasjonale kunstverdenen. Melgaard kommer også med satiriske sleivspark til norsk kunst- og kulturliv. Gjennom tegneserien beskriver han baksiden av å være en såkalt «superstjernekunstner». Men mest av alt gjør Bjarne narr av Bjarne. Tegneserien viser i stor grad kunstnerens talent for humor og evne til selvironi. Hvorfor Bjarne Melgaard? Han er uttalt anarkist, og drev sammen med forleggeren Frode Saugestad et kunstgalleri med navn Norsk Anarkistisk Fraksjon i Oslo på 1990-tallet. Som Gateavisa er også Melgaard en av ytterst få offentlig kjente represen​tanter av motkultur og anarkisme i Norge. Vi synes samarbeidet er en god match, både ideologisk og estetisk. I utstillingen hos BOA denne helgen ønsker vi å improvisere på stedet. Bjarne tar med seg tusjene sine. Gateavisa tar med arkivet sitt, nye prints og deler av tegneserien, musikerne tar med strobe. Vi hiver alt i gryta, gnir oss i henda og ser hva som skjer.

OSLO CITY NR. 1

11. september – 13. september 2020

With:
Agatha Wara
Melanie Kitti
Ella Novotny-Honeyman
Kim Laybourn
Jomikkel Huse og Eirik Abri som Object Oriented Ontology (OoO) Damla Kilickiran
Jan Eric Wold Skevik Natalie Price Hafslund Kuratert av Hedda Grevle Ottesen

Åpningstider
Ons – søndag
12 – 16

Adresse
​Rådhusgata 19 ​
Anatomigården 0158
Oslo

Kontakt
E-post: post@b-oa.no
Tlf. 41 313 190

Følg BOA
Facebook
Instagram
Twitter

BOA er en del av Kunst i Kvadraturen og er støttet av Norsk Kulturråd og Kulturetaten



BOA – Billedkunstnerne i Oslo og Akershus © 2021.  Nettside av Medienor AS